سخنرانی، نقالی و اجرای مولانا و مثنوی در مؤسسۀ ایرانشناسی بریتانیا برگزار شد.
مؤسسۀ ایرانشناسی بریتانیا (British institute of Persian studies) در قالب یادبود بروس وانل (Bruce Wannell) سخنرانی با عنوان مولانا و مثنوی (Rumi and the Masnavi) برگزار کرد. در این سخنرانی که در 8 ژوئن 2023م. /18 خرداد 1402ش. برگزار شد، آلن ویلیامز (Alan Williams) استاد بازنشستۀ ایرانشناسی دانشگاه منچستر (University of Manchester) دربارۀ مولانا صحبت کرد و سید علی جابری استاد تنبور، نوازندۀ چند ساز و یکی از برجستهترین چهرههای موسیقی معاصر صوفی و گروه همدل، گروه نوازندگان صوفی ایرانی مستقر در انگلیس نقالی و اجرایی با محوریت داستان معمایی یک موسیقیدان قدیمی از دفتر اول مثوی مولانا پرداخت.
لینک رویداد
British institute of Persian studies. (2023). Rumi and the Masnavi: Talk and Recitation.
لینک تصویر
https://www.bips.ac.uk/wp-content/uploads/2023/04/DT23254_detail.jpg

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

رویدادهای مشابه
مرکز شرمین و بیژن مصور رحمانی برای مطالعات ایران و خلیج فارس سخنرانی باعنوان ساخت مدرنیته فارسی برگزار کرد.
مرکز شرمین و بیژن مصور رحمانی برای مطالعات ایران و خلیج فارس ( Sharmin and Bijan Mossavar-Rahmani Center for Iran and Persian Gulf Studies) سخنرانی ساخت مدرنیته فارسی: زبان و تاریخ ادبی بین ایران و هند (The Making of Persianate Modernity: Language and Literary History between Iran and India) را برگزار کرد. این سخنرانی، نشان داد که ایرانیان و مردم جنوب آسیا چگونه از گذشته مشترک خود برای ایجاد «مدرنیته فارسی» استفاده کردند. الکساندر جباری (Alexander Jabbari) استادیار مطالعات آسیایی و خاورمیانه در دانشگاه مینهسوتا (University of Minnesota) در این سخنرانی که در 4 دسامبر 2024م./ 14 آذر 1403ش. برگزار شد با استناد به منابع فارسی و اردو، بیان داشت که تبادیل فکری و ادبی میان مسلمانان جنوب آسیا و ایرانیان چگونه به مدرنسازی تاریخ ادبی، جنسیت، هویت ملی و فرهنگ چاپ منجر شده است.
مؤسسه ایرانشناسی بریتانیا نشست ساخت و بازسازی امپراطوری در ایران اوایل قاجار را برگزار کرد.
مؤسسه ایرانشناسی بریتانیا (British Institute of Persian Studies) نشست ساخت و بازسازی امپراطوری در ایران اوایل قاجار (Making and Remaking Empire in Early Qajar Iran) را برگزار کرد. این نشست، با استناد به مجموعهای از منابع، بر نحوه حکومت قاجاریه بر امپراطوری جدیدشان تمرکز کرده است. آصف اشرف، استادیار حوزه سرزمینهای اسلامی شرقی و جهان فارسی زبان دانشگاه کمبریج (University of Cambridge) در این نشست که در 25 سپتامبر 2024م./ 4 مهر 1403ش. برگزار شد توضیحاتی درباره چگونگی و چرایی شکلگیری ایران قاجار از دل ناآرامیهای قرن هجدهم ارائه داده و همچنین تلاش کرد درک ما را از یک دوره انتقالی که کمتر مطالعه شده است بهبود بخشد.
سلسله نشستهای علمی تخصصی «ایران کجاست؟» برگزار میشود.
مؤسسه فرهنگی تاریخی آتوسا با همکاری اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی تاریخ و دیگر تشکلهای همسو، سلسله نشستهایی با عنوان «ایران کجاست؟» برگزار میکنند. این سلسله نشستها که به مدت نوزده هفته و به صورت آنلاین در بستر اسکای روم برگزار میشوند به موضوعاتی همچون ایران کجاست و ایرانی کیست؟، لیبرالیسم و ایران، ایران و ایده ملت-دولت، ایران: وجودی حاضر غایب در شعر معاصر فارسی، سرمایه مفهومی/ روایتی ایران، ایران فرهنگی، تبار مفهوم زیباییشناسی ایرانی و سنجش آن و موارد دیگر میپردازد. زمان برگزاری این سلسلسه نشستها از 12 مرداد 1402ش. هر پنج شنبه ساعت بیست به وقت ایران است.
مؤسسه ایرانشناسی بریتانیا در حوزه پژوهشیهای ایرانشناسی کمک هزینه سفر و دستیار پژوهشی اعطا میکند.
مؤسسه ایرانشناسی بریتانیا (British Institute of Persian Studies) برای کمک هزینه سفر و کمک هزینه پژوهش فراخوان داده است. این کمک هزینه برای پوشش هزینههای مربوط به توسعه یا اجرای پروژههای پژوهشی در هر زمینهای که به دنیای فارسی مربوط میشود، ارائه میشود. مؤسسه ایرانشناسی بریتانیا برای برنامههای کاربردی در آسیای جنوبی، آسیای مرکزی، کشورهایی که در آنها به زبانهای ایرانی صحبت میشود، تاریخ محیطزیست و تاریخ علم باز است. بودجه ای برای سفر دانشجویان، چه برای پژوهش و چه برای شرکت در کنفرانسها ارائه شده است. کمک هزینهای تا سقف 1200 پوند برای سفر دانشجویی در نظر گرفته شده است. کمکهای مالی تا سقف 5000 پوند برای پژوهش و دستیار پژوهشی از سوی مؤسسات اطلاعاتی مرتبط در بریتانیا اعطا میشود. آخرین مهلت ارسال درخواستها دوشنبه 9 سپتامبر 2024م./19 شهریور 1403ش. است.
دانشگاه ماربورگ، کارگاه میانرشتهای مراحل پرفورمنس در ایران پهلوی را برگزار میکند.
گروه ایرانشناسی دانشگاه ماربورگ (Marburg) کارگاه مراحل پروفورمنس در ایران پهلوی (1925-1979) (Stages of Performing in Pahlavi Iran (1925-1979)) را برگزار میکند. این کارگاه که در روزهای 11 و 12 آوریل 2024م./ 23 و 24 فروردین 1403ش. برگزار میشود و به بررسی اشکال مختلف هنر در صحنه میپردازد. این هنرها شامل رقص، نمایش، تئاتر موزیکال و جشنوارهها هستند. در این کارگاه، تأثیرات فراملی بر هنرهای نمایشی در دوران پهلوی ایران و تبادلات فرهنگی بینالمللی در صحنههای هنری مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین تأثیرات کشورهای مختلف بر هنرهای نمایشی، تبلیغات سیاسی و تغییرات سنتی و مدرن نیز تحلیل خواهد شد. آخرین مهلت برای ارسال مقالات به این کارگاه 15 دسامبر 2023 (24 آذر 1402) است.
هجدهمین گردهمایی بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی برگزار میشود .
گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کرمان با همراهی گروه پژوهشی ادبیات و زبانهای پژوهشکدة فرهنگ اسلام و ایران تحت نظارت انجمن ترویج زبان و ادب فارسی، هجدهمین گردهمایی بینالمللی این انجمن را برگزار میکند. این دو گروه تحت حمایت دانشگاه شهید باهنر، اداره کل ارشاد اسلامی کرمان، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ایران برای پاسداشت زبان فارسی، این گردهمایی را برگزار میکنند. این گردهمایی که در تاریخ 23 تا 28 بهمن ماه 1402ش./ 12 تا 17 فوریه 2024م. برگزار میشود، تلاش دارد دستاوردهای جدید آموزشی و پژوهشی در زمینة زبان و ادبیات فارسی را شناسایی کند و متون ادبی کهن و معاصر فارسی در ایران و جهان را بازبینی نماید. علاقمندان میتوانند مقالات خود را تا تاریخ 30 مهر 1402ش./ 22 اکتبر 2023م. به دبیرخانة همایش ارسال کنند. محورهای کلی این همایش شامل نقش زبان و ادبیات فارسی در ترویج و تقویت فرهنگ اسلامی، نقش زبان و ادبیات فارسی در وحدت ملی ایرانیان و ایجاد همدلی با دیگر فارسیزبانان فراسوی مرزها، مطالعات میانرشتهای میان متون ادبیات فارسی و جامعهشناسی، روانشناسی، روانکاوی و ... و مسائلی مانند اینها است.