از برگزیدگان نهمین دوره جایزه ادبی سعدی در دهلی نو تجلیل شد.
نهمین دوره اهدای جایزه ادبی سعدی به پاسداشت خادمان زبان و ادبیات فارسی در دهلینو برگزار شد. این جایزه به همت رایزن فرهنگی ایران و در ادامة برنامههای هفته ادبی ایران در هند اعطا شد. این جایزة که در سال 1400ش./ 2022م. به پنج نفر از اساتید ممتاز حوزه زبان و ادب فارسی اهدا شده بود در این دوره و در سال 1401ش./ 2023م. به نه نفر از اساتید اهدا میشود. این جایزه به شخصیتهای فرهنگی از هر دو کشور اعطا شد.
لینک خبر
تارنمای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی (تجلیل از برگزیدگان نهمین دوره جایزه ادبی سعدی در دهلینو)

این مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

خبرهای مشابه
مستند ایرانی به جشنواره طبیعت و سفر آلمان راه یافت.
مستند ایران به جشنواره طبیعت و سفر آلمان راه یافت. مستند «آخرین کوسه نهنگ» به بخش مسابقه بیستوچهارمین دوره جشنواره بینالمللی ناتوراله (طبیعت و سفر) در آلمان راه یافت. این اثر که رامتین بالف آن را کارگردانی کرده است، روایتگر کوسه نهنگی است که در دریا به دنبال همزاد و عشق خود میگردد. این مستند پیش از این به مسابقه جشنواره واید اسکرین انگلستان نیز راه یافته بود. رویداد سینمایی ناتوراله از 27نوامبر تا 1 دسامبر 2024م./ 7آذر تا 11آذر 1403ش. در آلمان برگزار شد.
کارگاههای فلزکاری ۲۰۰۷ساله در سیلک کاشان کشف شد.
دو کارگاه فلزکاری مربوط به دوران ششم سیلک کاشان با قدمت دوهزار و هفتصد ساله کشف شدند. این دو کارگاه فلزکاری در جریان فصل سوم کاوشهای باستانشناسی در این منطقه کشف شدند. فصل سوم کاوشهای باستانشناسی سیلک که از مرداد 1403ش. آغاز شد و به مدت یک ماه ادامه داشت، با همکاری دانشگاه کاشان، موزۀ ملی ایران و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی انجام شد. قدمت این کارگاهها، مربوط به دوران مادهاست. یک کارگاه دیگر نیز با همین کاربرد در کاوشهای سال گذشته (1402ش.) در همین محوطۀ تاریخی کشف شده بود.
شواهدی از سه هزار سال پیش در استان خراسان شمالی یافت شد.
باستانشناسان در «تپههای ینگه قلعه» در خراسان شمالی به شواهدی مربوط به سه هزار سال پیش دست پیدا کردند. تپههای ینگه قلعه که مربوط به عصر آهن است و در سال 1386ش. در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، «تپههای ینگه قلعه» دو برجستگی کوتاه و بزرگ را دربردارد که مربوط به هزارۀ اول پیش از میلاد است. در هر دو محوطه مواد فرهنگی نوع دهستان و نوعی سفال منقوش به هزاره اول یافت میشود.
در غارقلعه کرد، دندان ۱۸۰هزار ساله کشف شد.
در فصل پنجم کاوشهای باستانی غار قلعه کرد دندان یک کودک 180 هزار ساله کشف شد. پیش از این در کاوشهای فصل دوم این محوطۀ باستانی دندان کودک نئاندرتال با سن 175 هزار سال یافته شده بود. این کشفیات نشان میدهد که سن این غار حدود 455 هزار سال است. در فصل پنجم نیز یک دندان از یک کودک یافت شد که مشخص نیست که مربوط به انسان نئاندرتال است یا مربوط به انسان هوشمند. درصورتی که این دندان مربوط به انسان نئاندرتال باشد پنجمین بقایای نئاندرتالی است که در منطقه فلات ایران بهدست آمده و مربوط به انسان هوشمند بسیار شگفتانگیز است زیرا تاکنون بقایای انسان هوشمند با این قدمت در این منطقه بهدست نیامده است.
آرشیو هما ناطق مورخ ایرانی به کتابخانه سبز استنفورد اهدا شد.
آرشیو هما ناطق، مورخ برجسته ایرانی اخیراً به کتابخانه سبز استنفورد (Stanford's Green Library) اهدا شد. مجموعه هما ناطق، شامل صدها سند، پرونده پژوهشی و نسخه خطی از دکتر ناطق است. هما ناطق مورخ برجسته ایران نوین بود. کارهای پژوهشی و نوشتههای او بر تاریخ اجتماعی، سیاسی و فکری ایران از قرن نوزدهم تا انقلاب 1979م. متمرکز بود. مجموعه هما ناطق حاوی اسناد تاریخی اولیه و ثانویه دربارۀ تأسیس مدارس فرانسوی در ایران و پیشرفت مؤسسات آموزشی کشور در دو قرن گذشته است. این کار توسط دختر دکتر ناطق، روانک پاکدامن انجام شد.
برنده جایزه کتاب سال شرمین و بیژن مصور رحمانی معرفی شد.
چهاردهمین کنفرانس دوسالانه ایرانشناسی در آگوست 2024م./مرداد 1403ش. برگزار شد. در حاشیه این کنفرانس، برنده جایزه کتاب شرمین و بیژن مصور رحمانی توسط مارال صاحبجامه معرفی شد. جایزه کتاب سال 2024م. به پاملا کریمی برای کتاب ایران جایگزین: هنر معاصر و تمرین فضایی انتقادی (Alternative Iran: Contemporary Art and Critical Spatial Practice) اهدا شد. مرکز مصور رحمانی (Mossavar-Rahmani Center) بر حمایت از کار میانرشتهای متمرکز است و بورس تحصیلی کریمی، موضوعات پیچیده بسیاری را به صورت تخصصی درهم آمیخت و جایزه کتاب 2024م. را برای او به ارمغان آورد. کتاب او یک اثر مهم است که حوزه ایرانشناسی را فراتر از تاریخ هنر پیش میبرد.